Поздравиха столетница от с. Брадвари по случай Първа пролет

Поздравиха столетница от с. Брадвари по случай Първа пролет

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2018
Поздравиха столетница от с. Брадвари по случай Първа пролет

Днес, председателят на Общинският съвет г-н Димитър Генов поздрави столетницата Фатме Юсейн Каба от с. Брадвари.

В присъствието на общинския съветник Мехти Сакъллъ, на кмета на селото Мартин Караджов столетницата се радваше на роднините си, на празника и на настъпилата пролет.

Баба Фатме навърши сто години на 12.02.2014г., тогава кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов почете празника и с поздравителен адрес.

За хората от с. Брадвари пролетното равноденствие е с особена символика. В отминалата неделя бе отпразнуван "Невруз". Празник на новия живот, събуден от пролетта, празник тачен от алианите и признат от Юнеско. Община Силистра бе съорганизатор на събитието и отдели финансова подкрепа за реализацията му.

image

Баба Фатме е в добро здраве и разположение на духа, не взима лекарства и в типичната човешка суета положи старание за добрия вид на всичко около себе си. Тя ще може още веднъж да почерпи за рождения си ден челядта с паричната сума, която и поднесе г-н Генов.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right