Малък Преславец кани на пореден празник на водната лилия

Малък Преславец кани на пореден празник на водната лилия

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2695
Малък Преславец кани на пореден празник на водната лилия

На 18 юни 2011 г. в село Малък Преславец ще се проведе IIІ-то издание на празника "Водни лилии", чиито организатори на празника са община Главиница, кметство Малък Преславец и Народно Читалище " Йордан Йовков - 1946 г." Началото е в 9 ч. в местността "Блато сeло Малък Преславец". .Празникът цели съхраняване и популяризиране на българския песенен, словесен и танцов фолклор, на обичаите и традициите на народа ни. 3.Условията за участие дават възможност за изява на двете форми, в които живее фолклорното ни богатство - изворното народно творчество и обработеният фолклор. Участниците могат да бъдат от всички възрасти: индивидуални изпълнители - певци; инструменталисти; танцьори; колективни изпълнители - певчески групи; танцови състави; групи за обичаи;

оркестри. Изпълненията да са в рамките на 15 минути. Разходите по транспорта са за сметка на участниците. Контакти: 08637 / 260; мобилен 0893649615; имейл: velichka.todorova2@mail.bg.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right