Отборът на СОУ "Христо Ботев" - гр. Тутракан завоюва първото място в областното състезание на Ученическите екипи по Първа помощ

Отборът на СОУ "Христо Ботев" - гр. Тутракан завоюва първото място в областното състезание на Ученическите екипи по Първа помощ

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1064

На провелото се областно състезание на ученическите екипи по Първа помощ /УЕПП/ на 10 май в района на ПГСУАУ "Атанас Буров" участваха отбори на 5 общини - Силистра, Тутракан, Дулово, Алфатар и Кайнарджа. То беше включено в дейностите на Областния съвет на БЧК по отбелязване на 8 май- международния ден на Червения кръст и 150-годишнината от основаването му. По регламент отборите се състоят от четирима състезатели на възраст от 12 до 14-годишна възраст. Състезанието се провежда на двугодишен период, а отборът първенец представя областта в Националното състезание на УЕПП в учебния комплекс на БЧК в с. Лозен, Софийско. Тази година то ще се състои от 1 до 3 юни.

След оспорвана борба учениците от СОУ "Христо Ботев" - гр. Тутракан завоюваха първото място с актив от 86 точки. Само на две след тях се класира отборът на ОУ "Христо Смирненски" - гр. Дулово. Останалите три отбора - ОУ "Отец Паисий" - Силистра, ОУ "Христо Ботев" - гр. Алфатар и ОУ "Ц. Церковски" - с. Средище, община Кайнарджа също се представиха много добре, като всички показаха знания и умения по оказване на първа помощ, които могат да приложат и в реална житейска ситуация.

Главният съдия на състезанието д-р Енчо Василев направи разбор на състезанието, като представи пред участниците допуснатите пропуски. Но също така даде и ценни съвети за още по-добро овладяване на знания и усъвършенстване на практическите умения по оказване на Първа помощ.

Г-жа Маргарита Касабова връчи грамоти, сертификати и награди на отборите участвали в областното състезание. Тя благодари на всички участници, на техните ръководители и им пожела успешно завършване на учебната година и едно хубаво лято, а на отбора първенец да представи достойно Силистра в ХХVІІ Национално състезание на УЕПП.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right