В Силистра Яне проповядва "мир и доброта", Семов - "управление на писалката"

В Силистра Яне проповядва "мир и доброта", Семов - "управление на писалката"

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1340
В Силистра Яне проповядва "мир и доброта", Семов - "управление на писалката"

С двучасова среща с над 100 граждани приключи тридневното пребиваване на екипа на РЗС в област Силистра, част от двуседмичната обиколка на Яне Янев и заместника му Атанас Семов в Североизточна България. Според лидера на партията, в момента ни трябва мир и доброта, както и да се хванем ръка за ръка. От 20 години живеели в гротескна пиеса и в тежък катарзис, на които с предстоящите президентски и местни избори идвал краят, заедно с прехода, за да се сложи началото на нов период в развитието на държавата. Той изрази задоволство от оставката на шефа на ДАНС и приписа най-големи заслуги на партията си за нея.

"На управлението на бухалката РЗС противопоставя управлеинето на писалката, на невежеството - подготвени и почтени хора, на ДАНС - БАН...", обяви в блестящия си ораторски стил доц. д-р Атанас Семов, зам.-шеф на партия "Ред, законност, сигурност" и директор на Института за европейско право. В това си качество той е познат в Силистра от 7-8 годин насам, тъй като от негово име в града се провежда летен европейски университетит за студенти от 15-20 страни."От 3 до 5 000 лева всяка година тях ги подпомага община Силистра, вкл. с осигуряване на награди за най-добрите студенти", заяви финансовият шеф на общината Милен Пенчев, и.д. кмет на в момента. Семов е за референдумна демокрация на общинско и регионални нива, както и за превръщането на образованието в приоритет, за да стане по примера на Ирландия възможна съдбовната смяна на на модела на управление на страната.

Той изрази и притесненията на партията за евентуално манипулиране на резултатите от преброяването в частите "численост на гражданите и демографско-етническа характеристика", но не стана ясно какъв е интересът на управляващите в това отношение и най-вече в увеличиването на броя на българите с мюсюлманско вероизповедание. От останалите внушения направи впечатение призивът: "По-добре 100 елитни български депутати, отколкото 240 хрантутници" и "България се нуждае от национална икономическа доктрина".

Общинският председател на РЗС, юристът и адвокат Ради Неделчев представи Зравко Георгиев, (известен като Здравко Бизнеса), за областен координатор на партията, а за неин младежки лидер на местно ниво - непознатия за широката общественост Теодор Стойчев. Стана ясно също, че в редиците на партията е и избраният от Коалиция "За Силистра" и член на групата на ГЕРБ в ОбС - Силистра общински съветник Петър Димитров, син на покойния депутат от ОДС Христо Димитров.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right