Най-дългият свински шиш за "Гинес" подготвят в Алфатар

Най-дългият свински шиш за "Гинес" подготвят в Алфатар

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1471
Най-дългият свински шиш за "Гинес" подготвят в Алфатар

Един ентусиаст от Алфатар се готви да покори Книгата на Гинес чрез BBQ-умения. Той е Никола Колев и е съдържател на заведението "Траката" в кв. "Попово", което е част от най-малкия добруджански град. Наумил си е и вече прави подготовка за...най-големия шиш от свинско месо, който има шанс да стане част от "книгата на рекордите". Конкурсът е повод за прослава на Алфатар и най-вече - традиция. Колев обяснява цялата кондика: "Става дума за шиш от 15-20 м. Два варианта има за кандидатстване в "Гинес" - единият е с надежда за парична награда, другият вариант е "за слава"". Оказва се, че регистрацията е лесна. Изчакването продължава от 4 до 6 седмици, през които се правят справки какви подобни рекорди има по света.

На 23-24 юни, когато е празникът на Алфатар - св. Дух, тогава е и Еньовден, ще бъде направата на шиша. За него са необпходими минимум 60 кг месо, както и още зеленчуци, общо около 100 кг. Деца и тийнейджъри ще участват в подготовката и във въртенето на шиша. Най-малко 15-20 души ще бъдат в екипа на Николай, който миналата година бе сред подготвителите на веломаратон до Лондон с благотворителна цел по време на олимпийските игри. Шапки, фланелки и други рекламни материали са предвидени от алфатареца, за да бъде онагледена проявата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right