Исус Христос върху яйце от щраус - румънски подарък за ротарианците от Силистра на Великденския им бал

Исус Христос върху яйце от щраус - румънски подарък за ротарианците от Силистра на Великденския им бал

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1720
Исус Христос върху яйце от щраус - румънски подарък за ротарианците от Силистра на Великденския им бал

Изящно нарисуван Исус Христос в иконописен стил върху яйце от щраус получи като подарък "Ротари клуб - Силистра" във вечерта на Великденския благотворителен бал, проведен в края на седмицата. Подаръкът е на колегите им от Кълъраш и бе специално донесен от президентката на тамошния клуб Еуджения Илиеску. 3 495 лева е спечелената благотворителна сума, събрана на бала, предимно от отстъп на куверти и томбола, чиято най-голяма награда бе ваучер за двама - почивка в комплекс "Релакс" в Стара планина, дарен от Евгени Георгиев, собственик на станция "Чифлика".

Дарителски жест към вечерта заявиха също евродепутатът Филиз Хюсменова, бизнесменът Явор Георгиев (1 000 лева), Общински съвет - Силистра, магазините "Цветелина" и "Милицвет", книжарница "Везни 55", Клубовете по изобразително изкуство при ЦРД, фирмите КОС и "Оливия", "Меком" АД, както и Лайънс клуб - Силистра. Програмата бе дело на балет "Варта" на Лидия Маркарян, също към ЦРД, състав от лазарки от 2-б клас на ОУ "Отец Паисий", демонстрация от СКЕ "Багаин". Събраните средтва ще бъдат вложени в "ротарианския парк" до паметника "1 800 години Силистра". Освен обогатяване на дървесния фонд, в който вече са подновени над 40 дървета, предстои монтирането на пейки и на малка беседка. Работи се по проект, одобрен от община Силистра.

Отделно до 3 000 лева ще бъдат изразходвани от бизнесмена Стефан Райчев за оформяне на още един кът с люлки в Дунавския парк. Предишно подобно обещание той реализира в района на хотел "Дръстър". Представена бе и инициативата "Великденска дарителница на книги", в която вече са участвали над 30 души, дарили книги за около 500 лева. Книжарници "Везни 55" раздадоха 100 ваучера на участниците в бала, чрез които са намаление от 1%5 ще могат да закупят книги и да се включат в дарителницата. За пръв път "Ротари клуб-Силистра" покани всички наши депутати за участие в бала, както и лидерите на петте най-големи парии в общината. Отзоваха се лично само представители на ГЕРБ и БСП, а от депутатите - единствено Стефан Господинов.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky