"Порталът на Силистра" с две срещи в местната власт и една цел: лична инициатива в Месеца на младежка активност

"Порталът на Силистра" с две срещи в местната власт и една цел: лична инициатива в Месеца на младежка активност

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1652
"Порталът на Силистра" с две срещи в местната власт и една цел: лична инициатива в Месеца на младежка активност

На снимката: Александър Сабанов - председател на Общински съвет - Силистра, Георги Марков, Николай Неков и Христо Христов

Месец на младежката активност започна на 13 април в Силистра по инициатива на местни младежки организации и неформални групи. Организиран е с общите усилия на общината и младежките общности. Екоакции, игри, боядисване на великденски яйца, благотворителен концерт, турнир по пейнтбол и турнир по стреетбол, организиран по идея на "Порталът на Силистра" със съдействието на Ученически парламент са част от проявите до края на месеца. По естествен начин в него се вписа част от екипа на "Порталът на Силистра": Георги Марков (студент във Варна, основател на сайта), Николай Неков (абитуриент в ПМГ, фотограф на сайта) и Христо Христов (студент в Русе и съосновател на сайта). Със съдействието на общинския съветник Йордан Георгиев те имаха делови срещи в Общински съвет - Силистра с председателя му Александър Сабанов и в общината - с Нели Стоилова, зам.-кмет и в момента и.д. кмет. Така и двете части на местната власт са запознати в разговор - беседа с две важни неща: резултатите от анкетата, проведена в сайта на старта на "портала" преди месец-месец и половина. Те ориентират властта за проблемите на младите хора, за техните надежди и желания за изява в родния им град.

Среща при Нели Стоилова - зам. кмет Хуманитарни дейности

Среща при Нели Стоилова - зам. кмет Хуманитарни дейности

Споделени са и няколко идеи, някои от които са в ход, като например, фотосъстезанието "Силистра - това е моят град !". То е в два кръга, като първият започна на 5 април и продължава до 23:59 ч. на 30 април. През това време се пращат снимките с уговорката да са авторски. Вторият етап ще протече в добре познатата на всички социална мрежа - Facebook. Там всеки ще може да гласува в периода 1 май - 15 май (23:59 ч.), като снимката с най-голям точков актив печели първа награда, а последователят й - втора. Трета награда няма да има, но това не пречи да се даде специална награда за снимката, която ще предизвика най-голям интерес сред екипа на портала. Наградният фонд на фотоконкурса е в размер на 200лв. В конкурса могат да участват всички, без възрастови ограничения.

Екипът има намерение да монтира три пейки край река Дунав в парка "под глухарчето", на мястото на две счупени пейки. В движение е и подготовката на нова неправителствена организация. Наскоро Георги Марков и Пламен Силянов участваха в един българо-румънски проект, реализиран като етап в Кълъраш и Букурещ от Алианса за граждански и регионални инициативи с председател Диана Бебенова. Предстои да се включат в още един с подобно съдържание през м. май на Асоциация "Дунавска Добруджа", което дава нови възможности за общуване и за зараждане на идеи за собствени проекти. От г-жа Стоилова екипът получи Кондиката на Силистра, издание на "Държавен архив-Силистра".

В лицето на Александър Сабанов и на Нели Стоилова, като хора, предтавляващи местното самоуеправлеине, независимо от политическите сили, които представляват в момента, "Порталът на Силистра" потърси партньори, за да успее да реазилира начинанията си. Сайтът няма намерение да заема политически позиции, но ще продължи да информира потребителите си за всичко, което се случва в Силистра и региона. Според произведените новини от политическите и институционални субекти в областта. И занапред идеята е акцент да са добрите новини, защото за престъпните деяния в обществото останалите медии отделят достатъчно внимание. Преди по-малко от месец, при дебюта с обществена активност, "Порталът на Силистра" връчи папка с предложения на евродепутат Илияна Йотова при гостуването й в Силистра в Дните за младежка активност.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right