Премахнат е т.нар. списък с допустимите за субсидиране култури

Премахнат е т.нар. списък с допустимите за субсидиране култури

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 834
Премахнат е т.нар. списък с допустимите за субсидиране култури

"Вече е премахнат, така нареченият списък с допустимите за субсидиране култури с решение на Комисията по земеделие в Европарламента. От това следва, че българските тютюнопроизводители имат шанс да получават евросубсидии за периода 2014- 2020 година. Това се случи с помощта на евродепутата от ГЕРБ Мария Габриел." - за това информира председателят на Асоциацията на тютюнопроизводителите Цветан Филев. В края на миналата седмица тютюнопроизводителите проведоха свое събрание в силистренско, в град Главиница, като основните теми бяха отчет на ръководството за изтеклия период и новите моменти в предстоящите 6 години. Филев уточни, че "За периода 2010 - 2014 година тютюнът не беше включен в списъка с допустимите за субсидиране земеделски култури в ЕС". По този начин тютюнопроизводителите не са имали възможност да получават евросубсидии. Такива те са получили единствено от правителството на ГЕРБ.

На срещата бе и народният представител от ГЕРБ-Силистра Стефан Господинов. Той отбеляза пред присъствалите, че през своя мандат като депутат е защитавал техните интереси. Пример за това е внесеният от негова страна Законопроект за либерализация на цените, за изкупуване на непреработен тютюн. Положителен е и факта, че са отпаднали прекупвачите и монополистите, и вече всеки един производител може пряко да се договаря за цена на предлаганата продукция. Сред тютюнопроизводителите бяха и представители на фирми, които изкупуват тютюневата продукция. Стана ясно, че през последната година изкупните цени при някои от сортовете са се повишили близо два пъти.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right