Месец на младежката активност в Силистра

Месец на младежката активност в Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 854
Месец на младежката активност в Силистра

Месец на младежката активност започва от 13 април в Силистра. Той е по инициатива на местни младежки организации и неформални групи, организиран е с общите усилия на Общината и младежите. Екоакции, игри, боядисване на великденски яйца, благотворителен концерт и турнир по пейнтбол са част от проявите до края на месец април, съобщи координаторът на събитието Стела Павлова, експ. "Младежки дейности" в община Силистра. Участници и автори на идеите за проявите са: Ученическият парламент, Младежкият съвет по наркотичните вещества, Екоклуб "Пеликан", Скаутски клуб "Дръстър", доброволчески групи към Регионална библиотека "Партений Павлович", СНЦ "Шанс Силистра", НЧ "Паисий Хилендарски", техни приятели и съмишленици. Повече заинтригуваните ще научат утре от 16.30 часа на площад "Свобода", където ще работи информационна шатра за популяризиране на инициативите от 13 април до 13 май - Месецът на младежката активност в Силистра.

Всяка година, в края на месец април, младите хора от цялото земно кълбо се включват в Световните дни за младежка активност. Те използват силата на позитивните действия, творчеството и общуването, за да променят света, в който живеем.ВИЗИЯТА на Световните Дни за Младежка Активност е, че креативната енергия на младите хора може да бъде насочвана към позитивна промяна в обществото чрез социално ориентирани събития, организирани на принципа на доброволчеството и личната загриженост към проблемите на хора от различни социални слоеве и възрасти.ЦЕЛИТЕ на Световните Дни за Младежка Активност (СДМА) са: • Да популяризира младежките инициативи и доброволчеството, като ефективен начин за формиране на активни млади хора и хармонични общества. • Младите хора да преоткрият и развият своите сили и да се справят с проблемите си,както и да намерят нови възможности за реализация.• Обществото, местните власти и правителствата да признаят младите хора за висш приоритет, и по всякакви начини да подкрепят тяхното личностно, професионално и гражданско израстване и реализация.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right