Илия Добрев и Адриана Ангелова спечелиха квота за световно първенство по латиноамерикански танци

Илия Добрев и Адриана Ангелова спечелиха квота за световно първенство по латиноамерикански танци

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 6506
Илия Добрев и Адриана Ангелова спечелиха квота за световно първенство по латиноамерикански танци

На турнира за "Купа България", проведен на 15.12.2012 г. в гр. Бургас, силистренската двойка по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова се завърнаха с още две първи места. Те категорично, с единодушното съдийско отсъждане, спечелиха двете първи места при юноши младша възраст за "Купа България" и на латиноамериканските, и на стандартните танци. Илия и Адриана отново доказаха класата си, която безспорно е много нива над останалите конкуренти в групата им.

В рамките на турнира в Бургас се проведе и квалификация за световно първенство за юноши старша възраст, латиноамерикански танци. Тъй като от юноши старша възраст - групата, в която Илия и Адриана влизат от новата година, се провеждат световни първенства по спортни танци, младите силистренци взеха участие и в тази надпревара, заедно с двойките, оставащи за втора година в тази група. На световни първенства по традиция отиват шампионите и вицешампионите за съответната година в съответната възраст и категория, но тъй като световното първенство за латиноамерикански танци при юноши старша възраст ще се проведе преди Държавното първенство, двете двойки, които ще представят България бяха определени на квалификация в Бургас. Макар и все още да не са в тази възрастова група и да бяха най-малки от всички двойки участвали в квалификацията, Илия и Адриана категорично заеха първото място. Подгласници на Илия и Адриана стана двойка, състезаваща се за клубовете "Лукойл Нефтохимик" - Бургас и "Туида" - Сливен.

Световното първенство за латиноамерикански танци при юноши старша възраст ще се проведе на 09.02.2013 г. в Басано дел Грапа - Италия. На същото място, но на следващия ден - 10.02.2013 г. ще се проведе още едно световно първенство - за професионалисти стандартни танци.

Това световно първенство е първото, на което Илия и Адриана имат право да участват, тъй като до юноши младша възраст такива не се провеждат, като още при първата възможност младите силистренци се класираха категорично за участие с първо място.

Запознати със спортните танци в Силистра твърдят, че досега в историята на силистренските спортни танци, танцова двойка от гради ни не е представяла България на световно първенство по спортни танци.

КСТ "Елеганс" - Силистра, както и всички роднини, приятели и фенове на Илия и Адриана, им пожелават ползотворна подготовка и отлично представяне на първото им световно първенство.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right