Театрално представление под мотото: "Заедно сме по - добри"

Театрално представление под мотото: "Заедно сме по - добри"

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 291
Театрално представление под мотото: "Заедно сме по - добри"

На 20.12.2012г. в салона на Куклен театър - Силистра, бе проведено театрално представление под мотото "Заедно сме по - добри". Инициативата се провежда за трета поредна година и е насочена към превенция на насилието, чрез работа в училищна среда, използвайки алтернативни методи, интересни и възприети положително от децата. Организатор на събитието бе Център за обществена подкрепа - Силистра, разкрит като делегирана от държавата дейност към Община Силистра през 2011г. и управляван от ЖС "Екатерина Каравелова" - външен доставчик на услугата, в партньорство с Основно училище "Отец Паисий" и Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров".

В рамките на събитието бяха представени спектаклите "Час на класа" по Лора Лазар, в изпълнение на Театрално студио "Питър Пан" към ПГСУАУ "Атанас Буров", с ръководител Христо Христов и "Нашата седянка" по мотиви от български народни приказки, в изпълнение на Театрално студио "Слънчогледови усмивки" към ОУ "Отец Паисий", с ръководител Мариана Маркова. Преди началото на представлението, гостите от публиката бяха посрещнати на входа на театъра с покана да изтеглят своето "Коледно късметче". Въпреки тежката зимна обстановка в регион Силистра, спектакъла уважиха около 100 човека. Началото бе дадено в 18,10 ч. от водещата Марианна Маркова. Първи представиха своята театрална постановка театралите от "Питър Пан". Играта на децата от 9 до 12 клас много впечатли публиката. Последва изпълнението на децата от театрално студио "Слънчогледови усмивки".

Център за обществена подкрепа Силистра е комплекс от социални услуги за деца и семейства в риск. Инициативата "Заедно сме по - добри", цели въздействие върху публиката за да се замисили над въпросите: за възрастните: Трябва ли да сме прекалено взискателни към децата и подрастващите? Необходимо ли е да възлагаме амбициите на възрастните върху тях? Защо децата стават агресивни и автоагресивни? Обръщам ли достатъчно внимание на детето си? Ако бях дете, как бих искал да се отнасят другите с мен? За децата: Какво искам аз и има ли начин да постъпя така, че без да се налага да съм груб и непослушен да остоявам желанията си? Трябва ли да се страхувам? Какъв тип поведение е подходящо, за да повиша самочуствието си и да се противопоставям на постъпките на другите така, че да не наранявам другите? В края на представлението бяха връчени награди, грамоти и благодарствени адреси на участниците с посланието - през 2013 г. отново да бъдем заедно и по - добри!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари