Китайци искат да сглобяват iPhone в Тутракан, ако това се случи страната ни ще стане първата държава от ЕС, която сглобява продукти на Apple.

Китайци искат да сглобяват iPhone в Тутракан, ако това се случи страната ни ще стане първата държава от ЕС, която сглобява продукти на Apple.

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2484
Китайци искат да сглобяват iPhone в Тутракан, ако това се случи страната ни ще стане първата държава от ЕС, която сглобява продукти на Apple.

Китайският технологичен гигант Foxconn, който е световен лидер в производството и сглобяването на технологично оборудване, проучва възможностите за изграждане на свои мощности на българска територия.

Това съобщиха от New World Communication Agency.

Foxconn придоби известност, след като стана основен подизпълнител на технологичния лидер Apple в производството на смартфони iPhone, таблети iPad и преносими компютри от високия ценови клас.

В момента във фабриките на Foxconn по света работят над 1,2 млн. души.

Силистренската община Тутракан е мястото, където китайският технологичен колос евентуално може да изгради своята българска фабрика за IT-продукти.

През изминалата седмица официална китайска делегация, в чийто състав влизаха и представители на висшия мениджмънт на Foxconn, посети региона и се срещна с кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов.

Китайските бизнесмени са споделили, че градът има изключително удобно местоположение за евентуално изграждане на производствено предприятие поради близостта с речния транспортен път по река Дунав, както и лесната логистична връзка с територията на съседна Румъния.

Изграждането на производствено предприятие на Foxconn ще даде решителен тласък на регионалната икономика, ще привлече инвестиции и ще реши дългосрочно въпроса с безработицата на местно ниво, коментира местния консултант на китайската компания.

Ако технологичният гигант финализира плановете си за изграждане на фабрика край Тутракан, страната ни ще стане първата държава от ЕС, която сглобява продукти на Apple.

Също така това би била и поредната стъпка от експанзията на водещата китайска компания зад граница.

През лятото гигантът обяви, че планира да изгради фабрика в Индонезия в проект на стойност 1 млрд. долара., за която се очаква, че ще създаде над 1 млн. работни места. в южноазиатската държава.

Няколко месеца преди това път хардуерният гигант отвори друго свое производствено подразделение в близост до Сао Паоло, Бразилия.

Освен за Apple, компанията Foxconn сглобява технологични продукти и за други водещи фирми в IT-бранша като Dell, Acer, Motorola, Sony и Toshiba.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right