Кулинарна астрономия и куклено шоу за благотворителна цел

Кулинарна астрономия и куклено шоу за благотворителна цел

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 307
Кулинарна астрономия и куклено шоу за благотворителна цел

Кулинарната астрономия на Народна астрономическа обсерватория "Галилео Галилей" и шоу на Кукления театър взе на "въоръжение" тази година силистренският "Ротари клуб" в проведения 8-и Коледен благотворителен бал. Младите астрономи подготвиха уникален астрококтейл с ястия във вид на планети, галактики и други небесни тела, а куклениците изиграха есенция от проектната си пиеса за юнака Келчо, Принцесата и Змея, за да подострят настроението на близо 100 ротарианци и техни гости.

"Средствата са предвидени за беседка и пейки в парка до автогарата, където вече сме засадили 50 дървета от 5 дървесни вида и сме оформили две нови пресечни алеи; както и за бъдеща книга за кулинарната астрономия и за рецепти на 180 традиционни добруджански ястия, представени на Празника на гърнетата в Сребърна", заяви Евгени Георгиев, президент на клуба през настоящата ротарианска година. Средствата бяха събрани от томбола, търгове за рисунки и за кошници с производства на две месопреработвателни фирми. Съставът на Лидия Маркарян "Ли-денс" за пръв път бе поканен да участва в коледния ротариански бал. В него се включиха ротарианци от Русе, Тутракан и Кълъраш, както и президентката на "Лайънс клуб" Светлана Боева.

За пореден път поканата уважиха представители на политически партии като БСП, участвала с трима съветника и с ръководството на младежкото си обединение, както и на ГЕРБ, и Коалиция "Гражданско единство". Своето отношение към ротарианския празник заяви и кметът д-р Юлиян Найденов, който се включи с благотворителна лепта от 200 лева. Задочно участие реализира със закупен куверт депутатът Антон Кутев, единствен от петимата ни народни представители, реагирал на поканата.

В годините ротарианската лепта е била адресирана към Дома за деца; детската млечна кухня; няколко учебни и социални заведения; регионалната библиотека; творчески състави и изявени млади хора от Силистренския край, както и за парка край монумента "1 800 години Силистра". За близо 85 000 лева от 2002 година насам е инвестицията в талантливите и нуждаещите се, за забравените от институциите и за всички, към които клубът се е обърнал с лице по своя инициатива или по нечие навременно предложение.

Тази седмица благотворителните прояви в Силистренска област продължават. Наред са баловете на "Ротари клуб"-Тутракан и на "Лайънс клуб", предвидени съответно за петък и събота. Също в края на седмицата е и юбилейното тържество на Земеделска кооперация "16-и декември" в село Гарван с председател Иван Добрев, една от първите създадени в региона в началото на 90-те години на миналия век.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари