Младият Български поп-певец Йордан Марков завоюва Първа награда на международен фестивал - конкурс в Самара, Русия

Младият Български поп-певец Йордан Марков завоюва Първа награда на международен фестивал - конкурс в Самара, Русия

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 393
Младият Български поп-певец Йордан Марков завоюва Първа награда на международен фестивал - конкурс в Самара, Русия

Нов голям успех постигна 19-годишният Йордан Марков от Силистра на Първия международен фестивал- конкурс за млади поп певци "На крилата на музиката" в гр. Самара, Русия, съобщи БТА.

Успехът на Йордан дойде в ожесточена конкуренция с 28 студенти от 2 до 4 курс на консерваториите и музикалните академии от Самара, Саратов, Челябинск, Алмати, Киев, Екатеринбург, както и с възпитаници на музикални школи от Москва, Новосибирск, Рига, Кишинев и др.

Йордан Марков, носител на редица български и международни награди от последните години и познат на българската публика от успешните му изяви на последните две издания на "Пирин фолк" в Сандански, пребори конкуренцията в Самара с перфектно изпълнение на "Малкият принц" /песен, написана специално за него от творческия екип Валентин Пензов - композитор, Иван Тенев- автор на текста, и в аранжимента на Светослав Лобошки/ и на добилата широка популярност италианска песен "Гласът на тишината" /"La voce del silenzio" с автори Елио Изола - композитор, Могол и Паоло Лимити - автори на текста, и с блестящия аранжимент на Андреа Бочели/.

Представянето на младия певец е поредното доказателство не само за възможностите на българската певческа школа, но и за сериозната подготовка, която младите ни таланти получават в Националната музикална академия в София, където Йордан Марков учи поп и джаз пеене в класа на голямата българска певица и педагожка Стефка Оникян.

Победата на Йордан в конкурса "На крилата на музиката" "повлече" след себе си редица нови покани за престижни конкурси в Русия - Москва, Владимир, Екатеринбург и др.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари