Календар на СБЖ краси читалището в село Голеш

Календар на СБЖ краси читалището в село Голеш

Регион: Кайнарджа Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1301
Календар на СБЖ краси читалището в село Голеш

Новият календар на СБЖ (Съюз на българските журналисти) за 2013 г. ще краси читалището в село Голеш, община Кайнарджа. Календарът е със силно патриотично звучене, благодарение на изображенията на видни български литератори, сред които Христо Ботев, Гео Милев, Сирак Скитник и др.

Подаръкът бе специално пратен от УС на най-голямата журналистическа организация у нас във връзка с участието на деца от селото в полуфинала на декламаторите в конкурса за възрожденска поезия, чийто финал е на 3 ноември т.г. в град Русе. Русенци за втори път провеждат рецитаторския форум, но за пръв път с участието на творци от Силистра, Разград и Добрич. Над 40 ученици, педимно между 13 и 18 години, се явиха в конкурса като представители на Силистра, Дулово, Тутракан, Главиница, Айдемир, Кайнарджа, Голеш и Чернолик. Българчета, турчета и ромчета се изявиха предимно с творби на Христо Ботев и Иван Вазов. 8 от тях ще се явят на конкурса в Русе.

Тинчер Ибрахим от Главиница получи наградата (книгата "Налице и наопаки" на председателя на журито журналиста Йордан Георгиев) за най-вдъхновено изпълнение, в случая на известната поема "Кочо" от "Епопея на забравените". Конкурсът бе проведен със съдействието на Куклен театър-Силистра, а в журито бяха още Ванушка Ангелова, дългогодишен ръководител на Клуб по художествено слово при ЦРД-Силистра, учител в ОУ "Отец Паисий"-Силистра, и Вяра Емилова, PR на Регионална библиотека "Партений Павлович".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right