Общинари чистят в града, садят брези и ели

Общинари чистят в града, садят брези и ели

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 409
Общинари чистят в града, садят брези и ели

С акция за почистване на Дунавския парк, днес, петък, общинската администрация дава началото на гражданското участие в пролетното освежаване на Силистра и се присъединява към инициативата "Да изчистим България за един ден". Общински служители ще правят оборка и почистване на зелените площи в градината. Група общинари са изявили желание да почистят парковата зона на входа на Силистра откъм Русе. Друга група е избрала да работи в района на паметника "31 полк". Екоакцията предвижда също да бъдат засадени брези, подарък от енергийното дружество "Е.ОН", както и иглолистни и широколистни дървета, дарени от Държавното горско стопанство по повод Седмицата на гората.

Общинското ръководство на Силистра призовава гражданите да се включат активно в почистването на районите около жилищата си. За доброволци, които искат да участват в екоинициативи на обществени места за отдих, ще бъде създадена специална организация. Традиционното пролетно хигиенизиране на Силистра започна в края на март. По график фирмите "Синева" и "Ербауер" чистят тревните площи в междублоковите пространства, изрязват храстите и измиват улиците. С различни екоинициативи до 22 април - Деня на планетата Земя - граждански организации, институции и браншови формации също ще вложат усилия в освежаването и озеленяването на Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky