Хюсменова информира за европейските програми в изпълнение на обещанието си по БНТ

Хюсменова информира за европейските програми в изпълнение на обещанието си по БНТ

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 475
Хюсменова информира за европейските програми в изпълнение на обещанието си по БНТ

Евродепутатът разпространява актуални покани за проекти чрез своите информационни центрове в България

Информация за актуални покани по програми на Европейския съюз започна да разпространява от днес българският евродепутат Филиз Хюсменова. Тя изпрати до своите информационни центрове във Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Сърница и Силистра всички актуални покани за подаване на проектни предложения, по които могат да кандидатстват и български бенефициенти. Популяризирането на европейските програми е в изпълнение на поетото от Хюсменова на 4 април 2011 г. по БНТ обещание да покаже на българските граждани как да спечелят още пари от Брюксел.

В инициативата на националната телевизия се включиха девет политици, сред които са депутат, министър, двама кметове, трима общински съветници и двама евродепутати. Камерите на БНТ ще проследят как всеки от участниците работи за изпълнение на обещанието си. Представяните пред тв аудиторията проекти ще бъдат оценявани от телевизионните зрители и чрез експресни проучвания на агенция "Алфа Рисърч". Хората ще изказват своето мнение за това доколко трудни, полезни и интересни са поетите от политиците обещания.

Евродепутат Филиз Хюсменова, която е и заместник-председател на ДПС, се ангажира пред българските зрители да популяризира у нас европейските програми, които се финансират пряко от Брюксел без посредничество на национално равнище. Това са десетки програми по отделните политики на ЕС като образование, култура, наука, околна среда, иновации, конкурентоспособност, екологична енергия и пр. Общото финансиране по тях е близо 200 милиарда евро, а бенефициенти от България засега участват едва в един процент от проектите, показва поръчано от евродепутата социологическо проучване по 11 програми. При старта на предаването зрителите оцениха ангажимента на Хюсменова като трети по трудност и полезност за повече хора.

Първата информация, изпратена до центровете на Филиз Хюсменова в България, съдържа покани за участие в конкурси по програмите "Лайф+", "Младежта в действие", "Артемис", "По-безопасен интернет" и др. Бенефициентите могат да бъдат общини, неправителствени организации, културни институции и представители на бизнеса от всички държави членки, в някои случаи това могат да бъдат и партньори извън ЕС.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ



Коментари