Силистренски юноши създават уникален игрален филм

Силистренски юноши създават уникален игрален филм

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 6335
Силистренски юноши създават уникален игрален филм

Младежи от Силистра създават своя първи авторски, игрален филм със заглавие "Когато нещата се объркаха". Снимките продължават вече пет месеца и представят на вниманието на аудиторията съвременна драматична история с тъжен край. От нея връстниците им могат да извлекът поука за проблемите на днешната младеж, като наркотици, лъжи и предателство.

"Всеки един от персонажите във филма носи поука. Искаме да засегнем проблемите в днешното общество. Да покажем на младите, че винаги има и друг начин и, че лошите навици винаги водят до объркване на нещата, затова избрахме и това заглавие за филма." Казва Михаела Михайлова, изпълнителка на главна роля в продукцията.

Идеята за филма възниква, когато откриват международен конкурс за младежко творчество. За няколко дни Михаела и операторът Калоян Радулов, единадесетокласници от Езикова гимназия "Пейо Яворов" оформят сюжета и пишат сценария. В него са отразени случки от реалния живот и са разкрити мотивите на лицемерие, завист и самота през очите на младежи със сходни съдби. "Имахме идея да направим нещо, което не е правено до сега. Всички много добре приеха концепцията и за около три дни беше съставена сюжетната линия."

Младежите получават съвети и насърчение от професионалисти в бранша, но цялата продукция, като монтаж, снимки, озвучаване и актьорска игра се осъществява само от тях самите. Креативните юноши не се нуждаят от голям бюджет за реализацията на проекта, тъй като използват собствени камери и оборудване, а родители и приятели им съдействат при осигуряване на част от декорите.

Не липсват и проблеми при заснемането на филма. По средата на снимките изпълнителка на главна роля се отказала и това допълнително усложнило и забавило работния процес до намирането на нейна заместничка. Но снимките са вече преполовени, а крайният продукт може да бъде видян в силистренски училища и киносалони във Варна и Силистра.

"Всеки е добавил в своя герой по нещо от себе си и така успяхме да създадем една много интересна история." казва Калоян Радулов.

Младежите изтъкват, че умишлено заснемат филма без тютюнев дим.

"Вложили сме много и продължаваме да влагаме, затова се надяваме хората да успеят да го оценят." споделя Михаела Михайлова.

[video]http://www.portal-silistra.eu/images/video/kogato_neshtata_se_oburkat.flv[/video]

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right