В Силистра в Деня на Дунав - състезание по стрийтбол

В Силистра в Деня на Дунав - състезание по стрийтбол

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 533
В Силистра в Деня на Дунав - състезание по стрийтбол

На 29 юни - петък, т.г., Община Силистра ще се включи със свои инициативи в отбелязване на Международния ден на р. Дунав под мотото "Дунав - река на диалога". Една от тези инициативи е турнирът по стрийтбол, организиран със съдействието на младите хора от сайта "Порталът на Силистра" и Ученическия парламент. Няма такса за участие, а отборите ще бъдат от по трима състезатели от 15 до 26 години. Всеки, който има желание, може да вземе участие в летния турнир. Турнирът ще се проведе на принципа на елиминиране по правилата на стрийтбола. Класирането е отборно. Ще бъдат наградени отборите, заели от І-во до ІІІ място.

Събитието ще се проведе на 29 юни от 17:00ч. в Дунавската градина, до вторият шадраван. Разрешава се участието само на един състезател в отбор, който тренира професионално в БК "Дорростол". Събираме се с цел да се забавляваме и да бъдем активни!

Записванeто се осъществява на официалният сайт: www.streetball.portal-silistra.eu, на тел. 0877 46 41 14, 0898 59 64 78 или на място до 16:50ч.

Миналата година в чест на Международния ден на река Дунав край реката бе проведен концертът "Дунавски бриз" по идея на "Порталът на Силистра", осъществен с "Читалня на открито" заедно с Регионална библиотека "Партений Павлович" и с Община Силистра. Повече за него припомнят три части, сред които е и 11-минутен репортаж в интернет.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари