Злато и сребро за баскетболистите на ПМГ "Св. Кливент Охридски" СНИМКИ

Злато и сребро за баскетболистите на ПМГ "Св. Кливент Охридски" СНИМКИ

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 3278
Злато и сребро за баскетболистите на ПМГ "Св. Кливент Охридски" СНИМКИ

Девойките на ПМГ "Св.Климент Охридски" гр. Силистра, завоюваха златни медали в IV етап - Републикански финали от ученическите игри при 8 - 10 клас баскетбол, който се проведе от 30 май до 3 юни в гр. Перник. В турнира взеха участие 8-те най-добри отбора от страната разделени в 2 групи. След 3 победи в група А срещу Бургас, Монтана и Варна, силистрeнските момичета достигнаха до полуфинал, в който се изправиха срещу 22. СОУ гр. София, и мачът завърши с 40 точки разлика в наша полза. Това даде златен шанс за златни медали и девойките използваха тази възможност безупречно.

Днес във финалната среща срещу ПМГ "Акад. Асен Златарев" гр. Ботевград баскетболистките ни излязоха на игрището пределно мобилизирани и поведоха от самото начало на противника. Още в първата четвърт натрупаха аванс от 10 точки, които постепенно увеличиха на 20, и мачът завърши при резултат 47:30 след здрава защита от страна на двата отбора. Девойките на ПМГ "Св.Климент Охридски" с капитан Даяна, националките Ренета и Моника, Яница, Цвета, Александра, Гергана и Марина се окичиха със златни медали и голямата купа на първенството.

Освен това в Силистра дойде и най-престижната индивидуална награда MVP на турнира за капитана Даяна Дякова.

Честито на медалистите и пожелания за бъдещи спортни успехи на момичетата, които придобиха право за участие на Световното училищно първенство по баскетбол през април 2013 година в Бразилия.

В същото време в гр. Златоград се проведоха и финали при юношите 8 - 10 клас, където отборът на ПМГ зае II-ро място и спечели сребърните медали.

Тези постижения са радост и гордост не само за ПМГ "Св.Климент Охридски", но и за треньорите от УСШ - Росица Атанасова и Светла Тодорова, както и за цяла Силистра.

БРАВО !

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

[size=12]Тази новина е част от "Порталът на Силистра" и копирането и без писмено разрешение е ЗАБРАНЕНО ! Нарушителите се наказват съгласно действащото българско законодателство. [/size]

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right