Нови 45 деца подскачат за оранжевото кълбо под коша

Нови 45 деца подскачат за оранжевото кълбо под коша

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 823
Нови 45 деца подскачат за оранжевото кълбо под коша

Нови 45 деца от първи до пети клас се обучават в баскетбол в Силистра, благодарение на проект на Баскетболен клуб "Доростол" и средствата на Министерството на физическото възпитание и спорта. Те са обединени в две групи при момчетата и в една при момичетата. Техни наставници са опитните треньорки Светлана Тодорова и Росица Атанасова. 1 февруари - 16 август е периодът, в който става обучението по график (3 пъти седмично). Специален афиш предлага и рекламира тренировките в зала "Дръстър". Децата са от всички училища в града. Проектът е "Спорт за децата в свободното време". Както е известно, УСШ и БК "Доростол" са възможностите в Силистра, за да играят децата в академичната игра.

Росица Атанасова

Росица Атанасова

9 са отборите към БК "Доростол". Става дума за деца, които тренират редовно и имат състезателни права, защото са в различни формации: от деца, през кадети до юноши. 5 от тях имат шанс да продължат в по-горни състезания от държавния календар. На 17 април в Силистра ще има турнир за една от възрастовите групи., През май - също, но за друга. Тази неделя - 3 април, от 10 часа в "манежа" ще има контролни срещи на наши баскетболни тимове (10, 12 и 14 г.) срещу гостуващ клуб от Бургас.

Какви са впечатленията на Росица Тодорва, дипломиран треньор в НСА "Васил Левски": "Децата са качествени, но не са мотивирани и организирани. Спортът, в случая баскетболът, не им е приоритет. Нямат амбиция да побеждават, а родителите не ги стимулират. Като физически данни не отстъпват на предишните поколения. За съжаление, спортът не е държавна политика, но поне общината помага".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right