3 000 чевермета от 1 майстор за 20 години - не може да бъде!

3 000 чевермета от 1 майстор за 20 години - не може да бъде!

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 502
3 000 чевермета от 1 майстор за 20 години - не може да бъде!

Чеверметата и в Добруджа са добре дошли на всяка трапеза. Стига да са приготвени от майстор с вкус и табиет. В подходящото време за подходящия повод и за добрия домакин. Като кмета на Сребърна Георги Иванов на именния му ден. От Юзджан Попето от село Чернолик. Дето вече 20 години това му е работата.

Да намери агнето, да го подбере да е под 30 кг. Да по побае, разбирай, да го нагледа 3 часа над жарта, подготвена, както трябва. Разбира се, да го заколи, одере и натъкми по всички правила на чевермеджийството.

3 000 - за 20 години. Това е опит, майсторлък и надежда, че, който го покани, ще се отзове, ще се постарае и няма да посрами домакина си. За да си оближат пръстите гостите му, стоплени от някоя протяжна добруджанска песен, изкара на акордеон поне 120 баса.

Задължително на Гергьовден!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари