Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда за убиеца от с. Давидово

Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда за убиеца от с. Давидово

Регион: Кайнарджа Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1371
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда за убиеца от с. Давидово

Окончателно е решението на Върховния касационен съд, за доживотен затвор, за убиеца от с. Давидово - Салят Сали Алиосман. Той беше обвинен, че умишлено и с особена жестокост е причинил смъртта на бременната Юлия Диянова Христова от с. Суходол.

През септември, миналата година, Окръжният съд в Силистра го призна за виновен и наложи наказание "доживотен затвор", както и обезщетение, в общ размер на 160 000 лева, за трите малолетни деца, родени по време на съвместното съжителство на подсъдимия и жертвата. Три месеца по-късно присъдата бе потвърдена и от Апелативния съд в гр. Варна, като правилна и законосъобразна.

С решение от 17 април Върховният касационен съд се е солидаризирал с изводите от предходните съдебни инстанции.

На 27 март 2011 година 29-годишната Юлия Христова е намерена с множество прободни и прорезни рани в дома на 36-годишния Салят Алиосман, с когото живеела на семейни начала. След продължило няколко часа издирване Алиосман е задържан, край Добрич, правейки опит да се укрие. Намерен е бил и ножът, с който е извършено и убийството.

Пред полицейските служители прави пълни самопризнания. Разказва, че се е прибрал в дома си, в с. Давидово и след като употребил значително количество алкохол, между него и жената е започнал скандал, завършил фатално. Нанесени са били 53 удара с нож. Опитал се да избяга и изминал пеша 30 км, достигайки до с. Карапелит, откъдето продължил за Добрич с автобус.

Според върховните съдии механизмът на умъртвяването, многобройността и насочеността на ударите с ножа, поведението на подсъдимия преди и след деянието, проявяваната от него дългогодишна агресия, физически тормоз и изтезаване на членовете на семейството, включително и спрямо децата му, системната алкохолна злоупотреба, агресия към съселяни и познати, мързел и неполагане на грижи за издръжка на семейството, предходно осъждане, в изпитателния срок на което е осъществено убийството разкриват изключително висока лична степен на обществена опасност. Установеното личностно разстройство /психопатия/, с емоционално неустойчиви и антисоциални черти го правят и особено опасен за обществото, което налага изолирането му от неговата естествена социална среда до края на живота му.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right