Кунева: Управляващи и опозиция са заедно, но под масата

Кунева: Управляващи и опозиция са заедно, но под масата

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 645
Кунева: Управляващи и опозиция са заедно, но под масата

Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

Пълно е с некадърни "наши" хора в администрацията!

Провалът с вота на недоверие към правителството се дължи на задкулисни договорки, това заяви по време на своето посещение в Габрово Меглена Кунева, председател на Сдружение "България на гражданите".

Това, на което сме свидетели всъщност, е една коалиция между управляващи и опозиция, но негласна, нечестна, под масата. Това е фалшивост, като тази, която видяхме с "Лукойл" - първо уж им отнеха лиценза, а после им връчиха обществена поръчка за десетки милиони лева, за попълване на държавния резерв с горива, купени на възможно най-високата цена. Това е арогантност, която тероризира хората в България, заяви Кунева.

Кунева заяви, че управляващи оказват и силен натиск върху администрацията, като я превръщат в жертва на партийната конюнктура. "Ако си близък с властимащите, ще бъдеш назначен на пост, а управляващите правят това с безразсъдството, че слагайки един некадърен човек, той ще им бъде верен. А истината е, че държавата зависи от кадърните хора. Най-големите проблеми, за които хората ни сигнализират при срещите ни в цялата страна, са, че обществените поръчки са нечестни, бизнесът е смазан, безработицата убива цели населени места, а здравеопазването и образованието са на много ниско ниво", посочи още Меглена Кунева.

На въпрос - дали не се бави с обявяването на партия, Кунева коментира, че не влиза в договорки с олигарси, а в момента сдружението търси нови лица. "Само ако имам тази инфраструктура и широката гражданска мрежа, само тогава мога да направя следваща крачка", коментира тя.

Учредителят на "България на гражданите" Даниел Вълчев посочи, че Сдружението има амбиции за следващите парламентарни избори и за разлика от ГЕРБ и БСП няма да разчита на многомилионната държавна субсидия, а на дарения.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right