С 40 хил. лева стартира борбата с кучетата в Силистра

С 40 хил. лева стартира борбата с кучетата в Силистра

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1735
С 40 хил. лева стартира борбата с кучетата в Силистра

"40 хил. лева заделяме на първо време за решаване на проблема с популацията на кучетата", заяви на постоянните комисии в ОбС - Силистра зам.-кметът Милен Пенчев. Те ще бъдат разчетени в рамките на новия бюджет. От декември 2009 г. има договор с ЕТ "Ербауер" за изграждане на приют, който е започнат, в него са вложени средства на фирмата, но не са възстановени от общината. Ставало дума за 70 хил. лева за строително - монтажни дейности на приюта. По предварителни сметки, около 20 хил. лева е издръжката му на година, които трябва пак общината да задели. 1 230 лева са събраните от домашни кучета в общината (около 60) чрез индивидуална такса от 20 лева. "Баланс трябва да се търси - от данъци или приходи от такси, за да обезпечим част от дейността", твърдят от финансовата дирекция на общината. "Да ударим с голяма глоба за нерегистрираните домашни любимци", е една от идеите, обсъждани в администрацията.

"Съберете информация от ветеринарите, от председателите на домсъвети, епизоотичната комисия и чрез други форми, за да се направи регистър, по който да се работи и да се изискват приходи от такси от домашни кучета", е съветът към чиновниците. Един-единствен служител от тях е ангажиран с работа по този проблем. "Проблем с тях има и по селата, например само двора на училището в нашето село има 20 улични псета", обяви на съветниците Кинка Иванова, кмет на село Проф. Иширково.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right