Лазарско-великденска седянка в Ситово

Лазарско-великденска седянка в Ситово

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 860
Лазарско-великденска седянка в Ситово

По повод пролетните и Великденски празници, Настоятелство на НЧ"Христо Смирненски-1940" в село Ситово проведе предвеликденска седянка и изложба на тема "От раклата на баба до наши дни", съобщи от негово Атанаска Ченева. В нея бяха включени ръкоделия и плетива, като предимно преобладаваха изделия на една кука, карета, покривки и нашити пешкири извадени от чеиза на баба. Целта на изложбата беше да се покаже талантът на ситовската жена, която с търпение и старание влага цялото си сърце, много любов и красота. Участие в изложбата взеха 14 жени и 5 децаот клуб "Родинолюбие" към читалищната библиотека, които ушиха карета на панама .

Една от жените, Малина Георгиева, и нейната дъщеря Габриела Юлиянова, изработиха красиви фигури от хартия и 2 плетени чантички от найлонови торбички. На участниците в изложбата бяха раздадени грамоти за старание и фантазия. Като за всеки празник, масата беше подредена и украсена с подходящите по повода великденски пити, козунак, боядисани яйца. По-възрастните разказваха как са лазарували като момичета, как са боядисвали яйца и как са ходели по седянки. В Ситово връзката читалище-училище е много силна. По повод Великденските празници учениците от началния курс на ОУ "Г.Раковски" бяха поканени в читалището да боядисват яйца и да рисуват на тема Великден.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right