В Силистра стартира инфокампания на Евродепутат Илияна Йотова, в неделя е трипанелен семинар с нейно участие

В Силистра стартира инфокампания на Евродепутат Илияна Йотова, в неделя е трипанелен семинар с нейно участие

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1197
В Силистра стартира инфокампания на Евродепутат Илияна Йотова, в неделя е трипанелен семинар с нейно участие

Под купола на временна портативна шатра в района на култовата "Стара липа" в град Силистра се разположи в четвъртък "студиото" на инфоцентър ИЛИЯНА.ИНФО, за предоставянето на кратка анкета на млади хора, чийто резултати ще бъдат обобщени и представени в края на проекта "ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ" - Силистра, 24 - 27 март 2011г. То има и ролята на информационен пункт, от който ще се разпространяват информационни материали на БСП и Европейския парламент. Тези материали ще са и благодарствен жест към всички анкетирани млади хора от града. За да се обезпечи работата на студиото, в шатрата ще работят за период от 3 дни (4 часа дневно) младежи от актива на Младежкото обединение в Силистра. В отделен списък ще бъде събрана и информация за контакти на младежи от града, която ще е необходима при организирането на предстоящата предизборна кампания. В събота от 19до 20,30 ч. е публичната среща на евродепутат Илияна Йотова и народния представител от КБ Антон Кутев в клуба на ул. "Любен Каравелов" 1.

В неделя от 10 до 13,30 ч. в зала 13 на Художествената галерия е дискусионната среща под надслов: "Аз и моята идея за Силистра и Европа". Срещата ще протече в три панела: панел 1 е "Аз и Европа". Основен лектор ще е евродепутат Илияна Йотова, която ще предстaви новите преспективи за активна младежка политика на европейско равнище; практики и сътрудничество с европейските институции; финансиране на младежки проекти посредством стартиращата програма "Младежта в движение"; възможности за участие на младежки обществени съвети в работата на европейските институции. Участниците в панела ще имат възможност да споделят опит и идеи.

Панел 2 е "Аз и Силистра". Основен лектор ще е депутатът от НС Антон Кутев, който ще дискутира с младежи идеи за развитие на образованието, здравеопазването, подпомагане на заетостта на младите хора и насърчаване на дейностите в областта на културата и туризма. Възможности за участие на младежки обществени съвети в работата на местната власт и да са в помощ на националния ни парламент. Участниците в панела ще имат възможност да споделят опит и идеи в тази насока. Необходимо е участници в този панел да бъдат и представители на образователната система в града и представители на местния бизнес, които биха могли да подкрепят изразените от младите хора идеи.

Панел 3 е "Аз и младежката политика". В този панел ще се обсъди прилагането на Европейската харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите, като се дискутира възможността за създаване на младежки обществен съвет в гр.Силистра, базиран на нейните разпоредби. Отговорност за този съвет ще носи МО в БСП - Силистра, което ще е свързващото звено на младите хора в града с представителите на органите на местното самоуправление, националния и европейския парламент. Обществения съвет ще има задача в периода до местните и президентски избори да координира идеите на младите хора от града и да ги подпомага като установява сътрудничество. В хода на предстоящите местни и президентски избори младежкият обществен съвет ще създаде свои групи, които ще бъдат своеобразни наблюдатели в изборния процес в Област Силистра като следят за честни, свободни, равни и преки избори. От 14 до 14,40 ч. е пресконференцията на евродепутат Илияна Йотоваи на народния представител от КБ Антон Кутев.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right