Дунав се топи !

Дунав се топи !

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 266
Дунав се топи !

Критична е обстановката по река Дунав край Силистра. Ледовете, сковали реката, започнаха да се пропукват и тръгнаха надолу по течението, нанасяйки поражения по крайбрежието. Всички понтони са намачкани и отнесени по течението. Мостове от масивно желязо са сгънати като клечки.

Стихията е откъснала от брега туристически кораб и патрулния катер на Гранична полиция и двата съда са завлечени на километър надолу по течението, екипажите не са пострадали. Девет товарни конвоя, които дни наред бяха блокирани в ледовете на румънския бряг срещу Силистра, са със сериозни поражения.

Плаващите ледове са откъснали товарни секции и ги влачат надолу по течението. От сутринта до 19 часа тази вечер нивото на реката при Силистра се е повишило с повече от 1 метър. Няма данни за пострадали хора. Ще продължим да следим как се развива ситуацията.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари