Баскетболистите на Доростол с две заслужени победи при пълна зала от фенове!

Баскетболистите на Доростол с две заслужени победи при пълна зала от фенове!

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 760

Днес в зала "Дръстър" (Манежа) се проведаха 4 мача от Държавното първенство по баскетбол за кадети до 16г. В турнира взеха участие отборите представящи градовете от Североизточна България, а именно "Доростол" - Силистра, "Евроинс Черно Море" - Варна, "Академик" - Варна, "Дунав" - Русе и отборът на Шумен.

В 11.30 ч. нашите се изправиха срещу варненския "Евроинс Черно море" в препълнена зала от близки, приятели и роднине на съзтезателите, къкто и състезателките на треньорката Росица Атанасова.

Възпитаниците на старши треньора Лъчезар Тодоров и на треньорката Светлана Тодорова, водиха през целия мач, като не позволиха на противнака да поведе. След дълга и оспорвана игра мачът завърши с резултат 52 на 30 за отбора на Доростол, резултат, който е сравнително нисък, а това означава, че и двата отбора се се справили сравнително добре в защита. Най-резултатен от отборът на Варна бе Атанас Колев с цели 6 точки, а от нашите момчета най-добре се представи Димитър Добрев с 21 точки.

Вторият мач срещу отборът на Дунав - Русе също бе от особенно значение, защото тази победа ни трябваше на всяка цена ! В първата част русенци поведаха и буквално се играеше кош за кош, но нашите момчето се справиха и на полувремето вече водехме с цели 4 точки при резултат 32 на 43. Последваха неограничен брой нарушение на гостите от Русе, няколко измислени "крачки", както и носени топки от съдията, но това не ни пречупи и ние продължихме да "наказваме" съперниците. В крайна сметка резултатът е ясен, изписвайки следните цифри на тъблото 60 на 77 естествено за кого ? - За Доростол ! ;)

С победите от миналата седмица, момчета до 12 години и с днешните две кадетите до 16 години, показаха само и единствено едно - че Доростол е лидер и заема първите места в Североизточна България, като това им дава право да се явят на Зонален турнир, който по всяка вероятност за сега ще се проведе в Силистра, а това означава, че възпитаниците на Светлана и Лъчезар Тодорови ще могат да се класират по-лесно за финалите, поради домакинското предимство.

Днешните победи нямаше да бъдат факт без : Димитър Попов, Димитър Добрев, Радослав Тодоров, Преслав Неделчев, Стоян Събчев, Ивелин Димов, Мартин Русев, Десислав Йорданов, Иван Ташев, Йордан Цонев, Михаил Оржеринола, Мартин Александров и не на последно място без ст. треньора Лъчезар Тодоров и треньорката Светлана Тодорова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари