Празниците на СОУ "Никола Вапцаров" продължават

Празниците на СОУ "Никола Вапцаров" продължават

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 947
Празниците на СОУ "Никола Вапцаров" продължават

Юбилеен концерт на СОУ"Никола Вапцаров" ще се проведена 24 март от 18 часа в залата на ДТ"Сава Доброплодни" . Концертът е обвързан и с благотворителна кауза, като събраните средства са в помощ на отбора по лека атлетика- момичета, за участие в младежкия световен шампионат.

Това е поредната инициатива в празничния календар на училището по повод 70 годишнината от неговото създаване. При широк обществен интерес протекоха конкурсът за рисунка и есе за всички общински училища, етнографска изложба "Делници в Добруджа" и изложбата "Историята на училището в снимки". Пролетните месеци започнаха с нов тематичен кръг събития: "Левски пред съда"- вълнуваща възстановка на съда над Левски, а дни след това се проведе "Урок по достойнство" - посветен на спасяването на българските евреи. Проектът "Моята България" събира усилията и двумесечния кръг на децата от ІІІа клас и учителите Стефка Стоянова и Ясенна Пецова , а крайният реализиран продукт, албум книги, участва на националната олимпиада по Гражданско образование.

Фокусът на събитията през април е предстоящата Национална конференция , посветена на 70 години от Крайовската спогодба, в която участие ще вземат университетски преподаватели и ученици от цялата страна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right