Пролетни празници на културата в Силистра

Пролетни празници на културата в Силистра

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 1388
Пролетни празници на културата в Силистра

От 23 март в Силистра започват традиционните пролетни дни на културата. Те обединяват повече от двайсет прояви, посветени на народни и християнски признаци.

С концерт на любителски формации от НЧ "Доростол - 1870" на 23 март, наречен "Пролетно настроение", започва афишът. След него се подреждат Десетият национален кукерски фестивал "Калипетрово - 2011", надиграване и надпяване "Волна душа, посветено на Международния ден на ромите - 8 април, лазаруване по селата, поредица от великденски празненства и прояви, посветени на Международния ден на книгата.

До края на месец април се очакват още голям концерт на фолклорния ансамбъл "Добруджа", традиционния пролетен концерт на Градския духов оркестър и няколко пролетни изложби от фонда на галерията, от личните фондове на силистренските художници и гостуващи творци.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky