Ще се преминава в по-горен клас и със Слаб (2)

Ще се преминава в по-горен клас и със Слаб (2)

Регион: България Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1707
Ще се преминава в по-горен клас и със Слаб (2)

Сбъдва се най-смелата ученическа мечта - ще може да се преминава в по-горен клас и с двойка при добър общ успех (поне 4,00) и задължение изпитът да се вземе в рамките на новата учебна година.

Тази възможност се дава в проекта за закон за училищното и предучилищното образование, който ще бъде представен днес в образователното министерство, пише в. "24 часа".

Засега либерализацията е за пети и шести клас, но и по-малките не са ощетени - за тях повтарянето се забранява, а за да не се травмират. До 3-и клас изобщо няма да се пишат цифрови оценки.

В 7-и клас обаче няма как условното преминаване да се приложи, тъй като следва гимназиален курс, но до последно експертите обсъждали дали да не разпрострат революционната промяна и за гимназията.

Спорна била и темата от каква възраст да е задължителна забавачката. Надделяло мнението да е от 4, а не от 5 г., както сега. За да се тушира напражението с недостиг на места в яслите, детските градини ще са задължени да приемат и 2-годишни хлапета, ако имат обаче свободни места.

Формите на обучение ще са редовна, задочна, вечерна, индивидуална, комбинирана и дистанционна - с учене по интернет. Външно оценяване ще има след 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right