Кметът на Силистра подарява комедия на Иван Вазов за 174-годишнината му

Кметът на Силистра подарява комедия на Иван Вазов за 174-годишнината му

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 255
Кметът на Силистра подарява комедия на Иван Вазов за 174-годишнината му

Кметът на Община Силистра г-н Александър Сабанов подарява на всички жители и гости на хилядолетния дунавски град представление на прочутата комедия на Иван Вазов "Вестникар ли?", която е от репертоара на местния Драматично-куклен театър.

Началният час на представлението с вход свободен е от 19:00 ч. на 9-ти юли, когато се навършват 174 години от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Освен към жителите и гостите на Силистра, кметът Александър Сабанов отправя своята покана и към всички дейци на културата, образованието и науката да посетят представлението на местния театър, за да се отбележи годишнината от рождението на класика на българската литература.

Режисьор на комедията е Гълъб Бочуков, сценография и костюми са дело на Николай Нинов, музикална картина е на Берковския духов оркестър, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Мима Дапкова, Елена Кешишева, Станислав Георгиев, Стефан Станчев и Мирослав Петров.

Гълъб Бочуков, режисьор на пиесата: "Това произведение на класика на българската литература Иван Вазов, писано през 1900 г., е изумително съвременно, звучи напълно актуално и днес. Придържаме се плътно към текста. Езикът е леко архаичен, но много пластичен и чист. Ако не е той, историята може да мине за съвременна. Явно и в началото на миналия век жълтата преса е била напаст, както и в днешно време. Историята се поднася с хумор и леко намигане към днешния ден.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 9-ТИ ЮЛИ ОТ 19:00 ЧАСА В ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР - ВХОД СВОБОДЕН

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари