Проведе се юбилейното издание на Празника на кайсията се проведе в Тутракан

Проведе се юбилейното издание на Празника на кайсията се проведе в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 241
Проведе се юбилейното издание на Празника на кайсията се проведе в Тутракан

Преди 20 години - на 8 юли 2004 г., бе първият Фестивал на кайсията (така се наричаше тогава той), а през годините Тутракан вече е всепризнатата Столица на кайсията.

Столица на кайсията е, защото на територията на общината има най-много кайсиеви масиви от всички райони в България.

Празникът бе открит от кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, който пожела на всички, които се занимават с кайсиепроизводство, добра реколта и добра изкупна цена.

Председателят на Общински съвет-Тутракан Адем Адем, който също е кайсиепроизводител, пожела весел празник на всички, а също и да помнят, че на територията на Тутраканска община се отглеждат най-вкусните кайсии.

Празничното събитие бе уважено от зам.-кметовете Васил Дойнов и Милен Маринов, които се включиха активно в организацията и провеждането му.

Десетки любители на кайсията имаха възможност да разгледат представените за участие в предварително обявените конкурси плодове и направените от тях сладкиши и сладка, и да вкусят от тях.

Самодейци от НЧ "Възраждане", с. Старо село показаха как се приготвя сладко от кайсии и характерните за селото мекици - карталачета.

Начало на конкурсната част на празника постави изборът на Мини Мис Кайсийка и Мини Мистър Кайсия, в който участваха момиченца и момченца на възраст от пет до девет години. Водени от "кайсийката" Надя, малките участници затрудниха журито, което на финала обяви класирането.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари