Проучване: 59% от българите искат страната ни да остане в НАТО

Проучване: 59% от българите искат страната ни да остане в НАТО

Регион: България Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 321
Проучване: 59% от българите искат страната ни да остане в НАТО

59 процента от българите искат страната да остане член на НАТО, ако бъде проведен референдум по въпроса, съобщи БНР, цитирайки проучване на Алианса. По този показател България заема предпоследното място сред всички 32 страни-членки на НАТО, като пред нашата страна е единствено Словения, където 58% биха искали да останат членове на Алианса.

30 на сто от българите не знаят как да отговорят на този въпрос, а 11% от анкетираните биха гласували за напускането на организацията.

Ако бъде изключен отговора "не знам как бих гласувал", 66% от българите биха подкрепили нашата страна да остане член на НАТО, а 34% биха подкрепили напускането на Алианса, показва още проучването. И по този показател България е на последните две места заедно със Словения, с която има еднакви проценти.

Европейско изследване сочи, че масово държавите от ЕС не искат да изпращат войски на територията на Украйна

Проучването е проведено в навечерието на Срещата на върха във Вашингтон, която ще се състои от 9 до 11 юли.

По отношение на помощта за Украйна българите са най-малко склонни тя да продължи. Така смятат 56 на сто у нас. На обратното мнение са 41 процента, които подкрепят продължаване на помощта за Украйна. По този показател отстъпваме последното място на Гърция, където 40% подкрепят по-нататъшна помощ за Украйна, а Унгария и Северна Македония са със същия като нашата страна процент в подкрепа на такава помощ (по 41%).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари