Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 220
Президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство

В съответствие с конституционната процедура държавният глава Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание на Росен Желязков - кандидат за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. Росен Желязков върна изпълнен мандата и представи структура и състав на проект на кабинет.

При връчване на мандата за сформиране на редовно правителство държавният глава заяви, че това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент и факта, че мнозинството български граждани не са упражнили правото си на глас. "Това неизбежно се отразява на легитимността на институциите, за което преодоляване ще са необходими системни усилия в защита на обществения интерес", посочи държавният глава.

В съответствие с Конституцията държавният глава подписа указа, с който предлага на 50-ото Народно събрание да избере кандидата за министър-председател.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари