Студенти и преподаватели от Софийски университет на посещение в Алфатар

Студенти и преподаватели от Софийски университет на посещение в Алфатар

Регион: Алфатар Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 162
Студенти и преподаватели от Софийски университет на посещение в Алфатар

И тази година кметът на община Алфатар д-р Янка Господинова имаше удоволствието да е домакин и да посрещне студентите от Софийският университет "Св. Климент Охридски" и техните преподаватели доц. д-р Димитър Желев - Катедра "Ландшафтна екология и опазване на природната среда" в Геолого-географския факултет и гл. ас. д-р Калоян Цветков - Икономическа и социална география, Геоурбанистика, Етно-политически конфликти, Регионална география, които проведоха лятната си учебна практика в град Алфатар. Практиката им е завършващ и най-важен елемент от образованието им и професионалната им подготовка.

Гостите посетиха етнографска къща Алфатар с добруджанска експозиция. Там бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Заедно с кмета на общината и самодейците при НЧ "Йордан Йовков - 1894 г." гр. Алфатар те пяха и танцуваха. Насладиха се на добруджански песни и танци, разгледаха Етнографската сбирка. В посетителския информационен център имаха възможност да облекат традиционни за региона носии и да се запознаят с историята на Алфатар - атракция, която им остави незабравими мигове.

Гостите останаха очаровани от цялостната визия на града, от отношението и топлото посрещане.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари