Успехи по информационни технологии

Успехи по информационни технологии

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 348
Успехи по информационни технологии

Краят на учебната година дойде с класирането от последното състезание по информационни технологии, организирано от филиала на ШУ "Епископ Константин Преславски" в град Добрич. За втора година отборът по ИТ на училището участва в турнира "ИТ свят", който се проведе на един етап за учениците от 1 до 4 клас и на два етапа за учениците от 5-7 и 8-12 клас в различни категории.

Учените от 1-4 клас можеха да участват в направление: компютърна рисунка, презентация, детско програмиране на Scratch и мултимедиен клип. Учениците от 1-4 клас участваха и се класираха в следните направления:

компютърна рисунка: 2-ро място за Наталия Стоянова от 3б клас и Даяна Петкова от 4а клас, и награда за оригинална идея на Анна Жекова и Анна-Мария Петрова от 3 клас и Каролина Георгиева от 4 клас

детско програмиране: 2-ро място на Мишел Павлова от 3 клас и Катина Велкова от 4 клас и грамота за оригинална идея на Йордан Василев от 3 клас.

За учениците от 5-7 клас турнирът бе в два кръга: 1-ви кръг създаване на проект в направления: рисунка, детско програмиране на Scratch, мултимедийна презентация и клип, Уеб сайт с код и др., а 2-рият кръг бе онлайн защита на проекта на 18 и 19 май. От ОУ "Отец Паисий" участваха 6-ма ученици, които се класираха съответно:

Уеб сайт с код - Христо Ивелинов от 7 клас на първо място

детско програмиране - Елия Ганева на 2-ро място и Симона Господинова на 3-то място от 5 клас

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари