Закриване на Образователната учебна година в Районен съд-Силистра

Закриване на Образователната учебна година в Районен съд-Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 234
Закриване на Образователната учебна година в Районен съд-Силистра

Дни преди началото на лятната ваканция четвъртокласниците от 4.В клас на ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" посетиха за първи път Съдебната палата в град Силистра.

Председателят на съда, съдия Мирослав Христов и Заместник-председателя съдия Жанет Борова въведоха децата в света на правосъдието. Съвсем в началото магистратите запознаха децата с правилата за поведение в сградата и в съдебните зали, а също и с изискванията за облекло на посетителите.

Децата научиха много за ролята на участниците в съдебния процес-съдия, прокурор, адвокат, съдебни заседатели, вещи лица, съдебен секретар. Любознателните четвъртокласници с изненада разбраха, че истинските съдебни дела са много по-различни от тези, които са гледали във филмови продукции и телевизионни шоута.

В хода на дискусията магистратите представиха брошурата, издание на Районен съд-Силистра и дадоха много ценни съвети на четвъртокласниците. Вълнение у децата предизвикаха примерите на съдиите за истински случки, когато децата са били в риск.

"Имайте прекрасна ваканция с игри и забавления, но бъдете внимателни и се пазете, защото доброто и злото са в нашият свят. Не ходете на тъмни, отдалечени и непознати места, не тръгвайте с непознати хора. Споделяйте с родителите и близките си, винаги отговаряйте на техните обаждания и винаги съобщавайте къде сте. Ако нещо Ви тревожи и Ви кара да не се чувствате добре е най-разумно веднага да потърсите помощ от възрастни, на които имате доверие, а също да се обадите на 112. Не споделяйте лични неща за себе си и за близките си в социалните мрежи, не съобщавайте че имате ценни неща и че не сте си у дома, защото това може да предизвика интереса на злонамерени хора."-бяха част от съветите на магистратите към децата

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари