Васил Божков в политическия "Център": Срещу мен опитаха всичко...сега е мой ред да опитам всичко, но само за да променя системата

Васил Божков в политическия "Център": Срещу мен опитаха всичко...сега е мой ред да опитам всичко, но само за да променя системата

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 352
Васил Божков в политическия "Център": Срещу мен опитаха всичко...сега е мой ред да опитам всичко, но само за да променя системата

Очаквам на следващите избори да вземем властта и да променим държавата един път завинаги. Иначе ще изчезнем като нация. Това каза кандидатът за народен представител Васил Божков в интервю за "Дневен ред" на 25 май.

След като Софийският градски съд му наложи по-лека мярка за неотклонение той се регистрира за предстоящите избори "две в едно", като ще води листата за евроизборите на коалиция "Център".

Попитан какво цели с влизането си в активната политика бизнесменът отговори, че не иска нищо, че вече е постигнал всичко в живота и единствената му цел е да промени системата, за да може страната да се развива нормално.

"Държава, която има закони, които се спазват от всички и важат еднакво за всички", посочи бизнесменът.

Според него Борисов и Пеевски имат лични интереси в хазартния и медийния сектор. Те искат да монополизират бизнеса, като елиминират конкуренцията и купуват евтино телевизионни канали. Божков вярва, че те са се обърнали срещу него, защото е заплаха за техните планове.

По думите му през последните 10 месеца страната е управлявана в сянка от Бойко Борисов и Делян Пеевски, като те контролират важните решения и насочват политическите процеси зад кулисите, докато официалното правителство играе второстепенна роля.

"По време на политическите договорки важните въпроси като законността и правата на гражданите липсват. Никой не се интересува от хората", каза Божков и изрази недоволство от липсата на внимание към тези аспекти, които според него са от съществено значение за благосъстоянието на страната.

Попитан с какво се различава от множеството политици появяващи се както се казва "на всеки километър" Васил Божков беше лаконичен:

"Не ме е страх, срещу мен опитаха всичко, но аз имам своята независимост и готовност да се боря срещу корупцията, защото я познавам от първо лице."

Наблюденията, че Делян Пеевски е изключително активен напоследък и има амбиции да стане премиер въпреки санкциите за работа с банковата система, Божков определи като нелепи.

"Пеевски е един от символите на корупцията у нас и подобно нещо не би се понравило на международните ни партньори, които и без това постоянно критикуват страната ни за подкупи не само по високите етажи на властта".

Според Божков, Пеевски се опитва да изчисти имиджа си и да си осигури политическа подкрепа, но изрази скептицизъм, че този план би имал успех.

"При Пеевски няма нищо официално. Той като политик винаги е правил бизнес с подставени лица и затова е най-хлъзгавият и най-трудният член на мафията. Къде фигурира Пеевски, той един подпис не е поставил, но де факто ръката му е навсякъде", каза още Божков и даде примери с "Булгартабак", "Лафка" и "Общинска банка".

"До каквото се докосне Пеевски, той го разрушава", отбеляза бизнесменът.

Тук трябва да подчертаем, че Делян Славчев Пеевски - към днешна дата съпредседател на Движението за права и свободи (ДПС), беше наречен "олигарх, който регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество".

Подкупите са в размер на "десетки милиони евро", а законите облагодетелстват "кръгове в хазартния бизнес".

Този разказ от мотивите по "Магнитски" съвпада с твърденията на Божков за схемата за неговото изнудване от Борисов, Горанов и Арнаудова, в която е замесен и Домусчиев.

За Божков 12-годишното управление на Бойко Борисов е довело страната до трета национална катастрофа, а днес той управлявал чрез политическите си проксита - "Възраждане", "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната".

Божков заяви още, че вижданията на "Център" не се припокриват с разбиранията на нито една партия и не би работил с нито една от политическите групи, които в момента са в парламента.

В неговото движение влизат "хора с всякакви разбирания - и евроатлантици, и русофили".

"Моето виждане е, че не може нищо да се гради, без да се махнат Бойко и Шиши. За войната в Украйна спорят Америка и Русия. Ние реално не сме за никого. Ние сме за България", обясни позицията си Божков.

"Тези двамата - Бойко и Шиши, ги е страх. В последните години управляват в сянка, криейки се зад проксита. Срещу мен опитаха какво ли не и какво постигнаха? Нищо. Ето, тук съм пред вас, нали? Единствено ме забавиха, за да постоя повече в Дубай", ироничен беше той и подчерта,че изобщо не се притеснява от делата срещу него и заради това се е прибрал и в България.

По рано при учредяването на движение "Център" Васил Божков откровено се обърна към всички:

"35 години една мафия, наричаща себе си политици, ни лъже и мами. Резултатът - нямаме икономика, нямаме бизнес, нямаме здравеопазване, нямаме образование, нищо нямаме.

Тези, които наричат себе си политическа класа, са патологични лъжци и крадци. Те крадат парите ви, бъдещето, настоящето, здравето.

Те се опитват да откраднат и истината. Те са група бандити, една мафия, овладяла държавата, а ние сме гражданите на България", обяви В. Божков и беше категоричен, че изчезването на "сиамските близнаци" Борисов и Пеевски ще бъде ново начало за България.

И в заключение за бъдещите избиратели трябва да кажем, че Васил Божков се представя като алтернатива на настоящата политическа класа, критикувайки корупцията и липсата на справедливост.

И изразява готовност да се бори за промени, въпреки личните си проблеми с правосъдието и вярва, че България може да се промени само ако хората осъзнаят силата си и гласуват за истинска промяна.

На 9 юни покажете силата на суверена.

Гласувайте, и не заради политиците, гласувайте, за да изберете себе си и бъдещето!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари