Отборът на ОУ „Христо Смирненски“ – Дулово първи в областното състезание „Млад огнеборец”

Отборът на ОУ „Христо Смирненски“ – Дулово първи в областното състезание „Млад огнеборец”

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 366
Отборът на ОУ „Христо Смирненски“ – Дулово първи в областното състезание „Млад огнеборец”

Отборът на ОУ "Христо Смирненски" - Дулово е победител в областното състезание "Млад огнеборец", което се проведе днес на стадион "Луи Айер" в Силистра.

С най-голям брой точки от двете състезателни дисциплини - "400 метра щафетно бягане с препятствия" и "Бойно разгръщане на 100-метрова състезателна пътека", дуловските спортисти, водени от младши инспектор Момчил Иванов, успяха да се преборят за първото място.

Втори останаха младите огнеборци ОУ "Св.Климент Охридски" - с.Иширково с треньор инспектор Иван Йорданов, а на трето място се класираха представителите СУ "Йордан Йовков" - Тутракан с ръководител главен инспектор Ивайло Владев.

Директорът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Евлоги Стамов поздрави отборите за отличното представяне и им връчи купи, медали и грамоти. Той пожела успех на отбора-победител, който ще представя областта ни на републиканските състезания "Млад огнеборец", които ще се проведат от 30 май до 03 юни в Курортен комплекс "Албена".

Общо 7 младежки противопожарни отряди "Млад огнеборец" функционират в Силистренска област през учебната 2023/2024 г. В тях са обхванати близо 100 деца. Състезанията са заключителен етап на подготовката им, провеждана от служители в районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" през учебната година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари