Ученици от СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" залесяваха липови фиданки

Ученици от СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" залесяваха липови фиданки

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 546
Ученици от СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" залесяваха липови фиданки

В два поредни дни учениците от СУ "Христо Ботев" и СУ "Йордан Йовков" в град Тутракан залесяваха липови фиданки с горските от Държавното горско стопанство в града. Мероприятията са част от инициативите за отбелязване на Седмица на гората - традиционен празник на българската гора и лесовъдите.

На 9 април лесовъди от ДГС "Тутракан" заедно със 70 деца от четвърти, шести и девети клас, както и преподаватели от СУ "Христо Ботев" град Тутракан засадиха липови фиданки в двора на училището. Такава инициатива бе проведена и на следващият ден в двора на СУ "Йордан Йовков" в града. В нея участие взеха 35 деца от четвърти клас и преподаватели от училището. Чрез тези инициативи децата придобиват нови знания за растенията и животните, които обитават горите и практически опит в залесяването на фиданки. Децата се забавляваха като съчетаха труд и игри, а накрая получиха награди.

Служителите на Държавно горско стопанство Тутракан ежегодно отбелязват своят професионален празник с различни мероприятия, включващи залесителски, доброволчески и други видове инициативи. Тази година, освен с уроци по залесяване за ученици, лесовъдите от горското стопанство почетоха Седмицата на гората и с почистване на отпадъци от горски територии в местността "Лагера", и в защитена местност "Калимок - Бръшлен". В почистването се включиха тринадесет служители на ДГС "Тутракан" и двама доброволци от село Белица. Събраните 150 кг. отпадъци са извозени до регламентираните за изхвърляне места.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари