Ученици от Тутракан посетиха Президентството и Народното събрание

Ученици от Тутракан посетиха Президентството и Народното събрание

Регион: Тутракан Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 402
Ученици от Тутракан посетиха Президентството и Народното събрание

Група ученици от Средно училище "Йордан Йовков" - Тутракан посети българската столица София в дните от 1 до 3 април т.г.. Целта - посещение на Президенството и Народното събрание на Република България и други културни, исторически и развлекателни обекти в региона.

В Президенството групата посрещна секретарят по образованието г-н Димитър Здравков, който поднесе полезна и интересна информация за историята, функциите и дейността на институцията. А в старата сграда на Народното събрание наш домакин бе Красимир Красимиров от сектор "Връзки с обществеността".

Екскурзията до българската столица включваше още посещения на знакови за София места: храм-паметник "Александър Невски", Руската църква, Народния театър, паметник на Ст. Стамболов, паметник на Самуил, Вазов и др., посещение на Националния исторически музей, на Зоологическата градина в София, както и Подземен минен музей - Перник и разходка с лодки по живописната екопътека "Златна Панега".

Най-важно е, че заедно с приятните емоции учениците обогатиха и своите познания, защото най-добрият урок е преживеният.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари