Слънчев бряг влезе в Топ 100 на световните плажове

Слънчев бряг влезе в Топ 100 на световните плажове

Регион: България Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 326
Слънчев бряг влезе в Топ 100 на световните плажове

Обикновено в търсенето на най-добрите плажове в света се залага на визуалното им очарование - фин пясък и чиста синя вода.

Това е първата селекция, която се разширява и включва разнообразни критерии, като например стойността за местната общност, предложения за начин на живот и културно значение, съобщава Beach Atlas, цитирани от БТВ.

В тазгодишната класация, на 84-а позиция се нарежда плажната ивица на Слънчев бряг.

Няколко са критериите, по които се оценяват:

Класическа красота: Плажове, които въплъщават традиционния образ на идеалната картичка с фин златист пясък, чиста синя вода и живописни пейзажи.

Парти и лайфстайл: Помислете за Ибиса с нейния световноизвестен нощен живот и енергични партита на плажа или за Дубай, който олицетворява лукса на плажа със своите ексклузивни курорти и изискана атмосфера.

Разнообразие, равенство и приобщаване: Приобщаващи плажове, които гарантират, че всеки посетител се чувства представен и комфортно, независимо от неговия произход, идентичност или способности.

Вълшебни места в България, които сбъдват желания и лекуват

Природно разнообразие: Този критерий отбелязва разнообразието на естествените плажни ивици - от езера и речни брегове до уникални образувания. Той също така подчертава богатата флора и фауна, подчертавайки екологичното богатство на тази среда.

Общност: Плажове като Копакабана в Бразилия са неразделна част от идентичността и социалния живот на своите градове. Те не са просто туристически атракции, а места, където процъфтяват местната култура и общественият живот.

Културна значимост: Плажове с историческо значение или силно присъствие в поп културата, включително увековечени в киното. В него се посочват плажовете, които са си спечелили културна репутация, надхвърляща естествената им красота.

Как се прави подборът? Процес на подбор е комбинация от мненията на експерти по пътувания и инфлуенсъри, като е основан на данни и е силно повлиян от човешкия опит.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари