МС обсъжда план за насърчаване на ранното детско развитие

МС обсъжда план за насърчаване на ранното детско развитие

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 164
МС обсъжда план за насърчаване на ранното детско развитие

Правителството в оставка ще заседава днес от 10:00 часа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

​​​Част от дневният ред предвижда кабинетът да обсъди проект на решение за приемане на годишен план за насърчаване на ранното детско развитие за 2024 година.

На заседанието правителството в оставка ще разисква проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за настоящата година. Средствата ще бъдат за компенсиране на извършените от родителите разходи за времето от 1 януари до 29 февруари т.г. за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински детски градини, или училища, поради липса на свободни места.

Одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2024 г. също е част от дневния ред на правителственото заседание, пише БТА.

Кабинетът в оставка предвижда също създаването на Съвет за кръгова икономика. На заседанието се очаква да бъдат обсъден и промени в два закона - Закон за движението по пътищата и Закон за електронните съобщителни мрежи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари