ВИДЕО: Данъкът за недвижимо имущество в Силистра става 3 промила

ВИДЕО: Данъкът за недвижимо имущество в Силистра става 3 промила

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 744

От 1 януари догодина силистренци ще плащат данък недвижимо имущество - 3 промила, решиха общинските съветници днес. До момента ставката бе 1 и 1,5 промила за жилищни и нежилищни имоти.

Мотивът на кметската администрация за това предложение е недостигът на средства за издръжка на местни дейности. Така от 900 хил. лв., догодина приходите в тази част ще са в размер на 1,9 милиона лева.

Изяснено бе, че за основно жилище размерът на данъка се намалява наполовина, а ако собственикът има ТЕЛК решение, то тогава ползва намаление от още 25 %, каза Красен Костадинов, началник на отдел "Местни данъци и такси" в Силистренска община.

Този данък не е пипан от 2005 г., коментира кметът Александър Сабанов.

И допълни: "Предложения има от много общински съветници да харчим, но никой не казва откъде ще дойдат парите". "Против" гласуваха трима общински съветници, "Въздържали се" - 10. Решението бе взето със 17 гласа "за".

image

Вижте повече във видеото!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари