Защитена местност е във фокуса на новия проект „Калимок - Виждам те!”

Защитена местност е във фокуса на новия проект „Калимок - Виждам те!”

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 251
Защитена местност е във фокуса на новия проект „Калимок - Виждам те!”

СНЦ "Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан" изпълнява проект "Калимок - Виждам те!"

Разширяване на мрежата на заинтересованите страни за опазване и популяризиране на ЗМ "Калимок-Бръшлен" е част от дейностите.

Проведени са няколко срещи с институции, които отговарят за опазването, поддържането на водното равнище и разгласата на значението на Защитена местност "Калимок-Бръшлен".

В Община Тутракан е проведена среща със заместник-кметовете Милен Маринов и Васил Дойнов, пред които е представена проектната дейност и в ползотворен разговор са обсъдени следващите стъпки.

Проект "Калимок - Виждам те!", който се фокусира върху ЗМ "Калимок-Бръшлен", намираща се на територията на общините Тутракан и Сливо поле и обхваща изграждане на видеонаблюдение на ключови точки в местността, предоставяне на свободен достъп до него на общността и заинтересованите страни и контролни органи, както и мерки по разгласа и ангажиране на подрастващите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари