Лада с ремарке, а отгоре - магаре, возилото закъсва в преспите край Руйно

Лада с ремарке, а отгоре - магаре, возилото закъсва в преспите край Руйно

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1715
Лада с ремарке, а отгоре - магаре, возилото закъсва в преспите край Руйно

Странно нещо е нашенецът. Навън вей и фучи, атой, вместо да си стои дома и да си пие пиенето, взема, че яхва метлата и бегом към...бялата смърт. На всичко отгоре и на "лада" се мята, дето си е забравила годините. За капак - на нея е закачено ремарке, а на платформата му - животно. И не какво да е - ами цяло-целеничко изправено на четири крака магаре. Я крадено, я предвидено за колене по никое време. Придвижват си се, значи, слаломирайки между преспите по дестинацията Руйно-Яребица. Видял ги не кой да е, а шефът на "Пожарна и аварийна безопасност". За да цъкне език в почуда и да разкаже случката на целия Кризисен щаб, заседавал при областния управител по негова покана. И продължение има - друго соцвозило, май, пък понесло по никое време...овце. Отново в същия район.

Бе голямо движение в края на януари в това Дулово - нали е сред 50-те най населени общини в България, отчита се по активност. Малко странна, да не кажем - необичайна, но какво да се прави, човещинка. Нали някой трябва да твори шоуто. А, ние, вместо да ръкопляскаме, корим хорицата, коието явно не работят с интернет, и радио нямат, за да следят прогнозата. А и бариери, както е известно, властта не е поставила, за да предупреждава и заплашва какво може да ти се случи във виелицата само на килемотър-два от свотлините на големия град (във филма на Чарли Чаплин това е Ню Йорк, а при нас май големите градове се броят на пръстите на едната ръка).

...Лада с ремарке и отгоре му - магаре. Ами като измряха камилите по нашите земи още в 16-и век? Останаха само в обичая "Бразая", призвани да играят по поречието на река Дунав в навечерието на Коледа.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right