Българите – в топ 3 по посещения в Турция от началото на годината

Българите – в топ 3 по посещения в Турция от началото на годината

Регион: България,Ситово Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 256
Българите – в топ 3 по посещения в Турция от началото на годината

Българските туристи са на трето място по посещения в Турция за първите два месеца на годината. Над 345 хиляди българи са посетили югоизточната ни съседка през този период, сочат данни на министерството на културата и туризма на Турция, публикувани днес.

По данни на министерството броят на чуждестранните туристи в Турция през първите два месеца на 2024 г. се е увеличил с 12% в сравнение със същия период на предходната година и е достигнал 4 341 606 души. Броят на чужденците, посетили Турция през същия период на 2023 г., е бил 3 милиона 876 хиляди 381.

По данни на министерството на културата и туризма, изпратени до БТА, през февруари Турция е била посетена от 2 294 579 чужденци. Броят на чужденците, посетили страната през този месец, е с 22,68 по-голям в сравнение със същия месец на предходната година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари