Първия ден от Националния конкурс „България - моята Родина“

Първия ден от Националния конкурс „България - моята Родина“

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 195
Първия ден от  Националния конкурс „България - моята Родина“

Приключи първият ден от Националния конкурс за изпълнение на стихове от български автори "България - моята Родина" организиран от Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности.

Той е посветен на 3 март - Националния празник на България и 148 години от Априлското въстание и се провежда под патронажа на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов.

Съгласно регламента, конкурсът се провежда в 4 възрастови групи - индивидуални и групови изпълнения, плюс категория "Мама, татко и аз".

В залата на Обредния дом прозвучаха популярни стихове от Иван Вазов, Христо Ботев, Младен Исаев, Евтим Евтимов, Асен Босев, Дамян Дамянов, Георги Джагаров, Найден Вълчев, Ивелина Радионова, Светлозар Гечев, Иван Николов, Ценка Илиева и др.

Изпълненията на младите участници заслужиха аплодисментите на присъстващите.

Конкурсът е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби в Община Тутракан за 2024 г. Една от целите на Програмата е стимулиране на деца и ученици изявени в науката, изкуствата и спорта, откриване и развитие на техните творчески заложби и потребности чрез еднократно финансово подпомагане.

Националният конкурс за изпълнение на стихове от български автори "България - моята Родина" продължава на 21 март (четвъртък), от 13:00 ч.

Награждаването на победителите е в 16:30 ч.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари